Fitness Scandinavia Blog

Exercitii care combat durerile lombare

Vineri, 17 Mai 2019 / Postat de Fitness Scandinavia in: Stil de viata sanatos

Durerile lombare, mai ales daca sunt cronice, pot afecta serios calitatea vietii celui care are de-a face cu acestea. Desi viata sedentara reprezinta de multe ori cauza durerilor de spate de orice fel, uneori si antrenamentele sportive sau exercitiile executate gresit pot fi cauza acestora. Cu toate acestea, exista si o serie de exercitii mai usoare, care nu pun tensiune pe muschi si articulatii care pot combate, dar si preveni durerile lombare. Am discutat deja despre exercitiile pentru zona cervicala (https://www.fitness-scandinavia.ro/blog-post/exercitii-pentru-combaterea-durerilor-din-zona-cervicala ) asa ca astazi propun sa vedem impreuna care sunt exercitiile fizice cele mai potrivite impotriva durerilor lombare.
Citeste continuarea

Dieta mediteraneana – de ce este cea mai buna dieta si ce include planul alimentar?

Luni, 06 Mai 2019 / Postat de Fitness Scandinavia in: Nutritie

Am ajuns deja in anul 2019 si cu siguranta putem decreta ca vremurile in care ne puneam increderea in curele de slabire minune sunt de mult apuse. Cu toate astea, exista si anumite planuri alimentare pe care le-am inscris in categoria dietelor, insa care aduc reale beneficii sanatatii noastre generale. Printre ele, se numara si dieta mediteraneana despre care vom vorbi astazi
Citeste continuarea

Cele mai bune exercitii cu greutatea propriului corp

Vineri, 03 Mai 2019 / Postat de Fitness Scandinavia in: Antrenament

Daca ai sti ca exista ceva complet gratuit si accesibil de oriunde te-ai afla, care s-a dovedit ca iti aduce beneficii in privinta somnului,metabolsimului, sistemului osos si starii generale – nu-i asa ca ai fi dispus sa il incerci? Acest “ceva” il reprezinta in cazulde fata exercitiile cu greutatea propriului corp, iar astazi iti voi oferi cateva exemple simple si eficiente.
Citeste continuarea

9 motive pentru care nu slabesti desi faci sport si mananci sanatos

Marti, 30 Aprilie 2019 / Postat de Fitness Scandinavia in: Concepte fitness

Simti ca faci totul ca la carte si totusi kilogramele nu vor sa scada? Sau, poate chiar mai rau, observi cum sunt pe panta ascendenta? Incercarile disperate de a slabi pot ajunge sa ne frustreze extrem de rau si devin o sursa constanta de stres ca, la randul sau, in mod ironic, este si el un factor care ne tine in loc.
In cadrul cursului de Tehnician Nutritionist, cum sa slabim sanatos este, desigur una dintre temele favorite, iar astazi voi incerca sa iti expun cateva motive pentru care nu slabesti desi respecti, sau crezi ca respecti, toate regulile pentru atingerea acestui obiectiv.
Citeste continuarea

Ce alimente sa mananci pentru un somn mai profund și odihnitor?

Vineri, 19 Aprilie 2019 / Postat de Fitness Scandinavia in: Nutritie

Un somn odihnitor este extrem de important pentru sanatatea noastra. Acesta poate reduce riscul dezvoltarii anumitor boli cronice, iti mentine creierul si sistemul digestiv sanatos si iti imbunatateste sistemul imunitar. Recomandarea generala este sa atingem cam 7-9 ore de somn fara intreruperi in fiecare noapte, cu precizarea ca nu putem recupera orele de somn pierdute in weekend sau in zile mai libere.
Citeste continuarea